miercuri, 29 decembrie 2010

Utilizator

Un utlizator se poate loga, deloga , inregistra .Acesta poate ,indiferent daca este logat sau nu, sa efectueze cautari in functie de categorie , subcategorie , nume produs scos la licitatie , pret produs si tipul licitatie.Daca este logat acesta are posibilitatea sa vizualizeze produsele scoase la licitatie de catre acesta , sa adauge o noua licitatie si sa se inscrie la noi licitatii.De aseamnea poate sa trimita biduri pentru licitatiile la care este inscris , sau sa afle castigatorul licitatiilor al caror timp a expriat .

joi, 16 decembrie 2010

MessageSender

Am adaugat o noua clasa in proiect care se ocupa cu trimiterea mesajelor. Aceasta contine doua metode:
     -    public void sendMessage(int performative,String convId, Concept action, String receiver)
     -    public void sendSimpleMessage(int performative,String convId, String content, String receiver )

Prima metoda permite trimiterea mesajelor folosind ontologii, iar cea de-a doua mesajelor ce contin un simplu text.
Am considerat necesara introducerea acestei clase deoarece toti agentii foloseau aceste metode care erau declarate pentru fiecare agent.

joi, 9 decembrie 2010

Problema rezolvata

Am rezolvat problema cu drop-down.Partea de administrare a fost incheiata.Administratorul poate adauga o categorie si o subcategorie specifica unei categorii alese folosind drop-down .Am trecut la implementarea userului.

duminică, 5 decembrie 2010

Licitatie englezeasca

Am implementat metodele si behaviourile pentru a realiza licitatia englezeasca.
Cand se creeaza o licitatie se introduce si data terminarii acesteia.
Utilizatorii inscrisi pot licita, cererea lor fiind luata in considerare doar daca pretul introdus este mai mare decat cel mai mare pret introdus pana atunci.
Dupa ce timpul a expirat nu se mai primesc bid-uri de la participanti si timp de 10 secunde se asteapta procesarea ultimelor biduri primite inainte de expirarea timpului. In felul acesta se asigura ca nu va exista niciun utilizator gresit informat asupra castigatorului.
Dupa trecerea celor 10 secunde licitatia ia sfarsit. Atunci toti agentii utilizati doar la acea licitatie sunt informati de acest lucru si sunt stersi.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Problem solved (primire mesaje (Agenti))

Am realizat cu mai mult timp in urma partea de creare dinamica a agentilor astfel incat ei sa comunice ca nodurile unui arbore echilibrat pe doua niveluri.
Dupa aceea a urmat stergerea agentilor (proxy si participanti).Aici au aparut mai multe probleme pe care le-am rezolvat, ultima dintre acestea fiind primirea haotica a mesajelor de catre coordonator. Rezolvarea acesteia a fost una simpla si anume:
in behaviourul unui agent care asteapta un mesaj
    daca mesajul nu este NULL
        atunci isi continua treaba
    daca nu atunci block();

Greseala mea a fost ca puneam la sfarsit block() indiferent daca mesajul a fost NULL sau nu :D